Sök:
Om Bombers Bett

Om Bombers Bett

Bombers bett - handgjorda och anatomiska bett i sötjärn

Bombersbett (Bombers Bits) är handgjorda med stor omsorg och kvalitet och de är mycket uppskattade av toppryttare över hela världen. Betten är anatomiska och gjorda av "blått sötjärn", eftersom sötjärn sätter fart på hästens salivering och ger en varm och söt smak i hästens mun. Bettens sidostycken är gjorda av rostfritt stål vilket gör dem mycket slitstarka.

Bombers filosofi är att trycket leder till motstånd och motståndet leder till brist på kontroll. För att få kontroll måste du ta bort motståndet och det enda sättet att undanröja motståndet är att ta bort trycket. Om du inte kan ta bort trycket måste du istället fördela trycket över en större yta. Bombersbetten fördelar trycket bättre än många andra bett genom en rundad form på mundelen.

Vårt sortiment
Vi har ett sortiment som passar för alla discipliner; dressyr, hoppning, körning, western- och islandshästridning! Betten finns i alla storlekar, från 8,0 cm till 15,5 cm. Tjocklekar på bett finns i 8 mm, 10 mm, 12 mm, 14 mm och 16 mm.

Egen kombination
Alla bett går att kombinera själv eftersom alla sidostycken passar med alla mundelar. Du kan t. ex. beställa ett tredelat jaktkandar.

Leveranstid är ca 4-6 veckor.

Antal i lager: 0